A koraújkori étkezési kultúráról

A koraújkori étkezési kultúráról
11/21 - 11/22

2016. november 21. - 2016. november 22.

ELTE BTK (1088 Budapest, Múzeum krt. 4/C.)

11/21 - 11/22

2016. november 21. - 2016. november 22.

ELTE BTK (1088 Budapest, Múzeum krt. 4/C.)


Az ELTE BTK Latin-Amerika Kutatóközpont, az Atelier Európai Társadalomtudományok és Historiográfia Tanszék, valamint az Olasz Nyelv és Irodalom Tanszék szervezésében 2016. november 21-én és 22-én Gregorio Saldarriaga tart előadásokat a Trefort-kertben a koraújkori étkezési kultúráról.

Gregorio Saldarriaga az Universidad de Antioquia (Kolumbia) Történelem Tanszékének docense, a Társadalom- és Bölcsészettudományi Kutatóközpont vezetője. 2014-2015 között a The Harvard University Center for Italian Renassiance Studies, Villa i Tatti munkatársa volt, kutatási területe az étkezéskultúra a koraújkorban, valamint a Latin-Amerika és Európa közötti kapcsolatok a korai gyarmatosítás időszakában.

Gusto, taxonomía y clasificación de los alimentos americanos en las América española, 1492-1640
(Előadás spanyol nyelven.)
Időpont: 2016. november 21. 10:15-11:45
Helyszín: 1088 Múzeum krt. 4/C épület 279.

Analogical Classifications of Ibero-American Foodstuffs in the Fifteenth and Sixteenth Centuries
(Előadás angol nyelven.)
Időpont: 2016. november 22. 17:00-18:00
Helyszín: 1088 Múzeum krt. 4/C épület 328.