A koraújkori étkezési kultúráról

2016. november 21. - 2016. november 22.
ELTE BTK (1088 Budapest, Múzeum krt. 4/C.)
2016. november 21. - 2016. november 22.
ELTE BTK (1088 Budapest, Múzeum krt. 4/C.)
Gregorio Saldarriaga az Universidad de Antioquia (Kolumbia) Történelem Tanszékének docense, a Társadalom- és Bölcsészettudományi Kutatóközpont vezetője. 2014-2015 között a The Harvard University Center for Italian Renassiance Studies, Villa i Tatti munkatársa volt, kutatási területe az étkezéskultúra a koraújkorban, valamint a Latin-Amerika és Európa közötti kapcsolatok a korai gyarmatosítás időszakában.
Gusto, taxonomía y clasificación de los alimentos americanos en las América española, 1492-1640
(Előadás spanyol nyelven.)
Időpont: 2016. november 21. 10:15-11:45
Helyszín: 1088 Múzeum krt. 4/C épület 279.
Analogical Classifications of Ibero-American Foodstuffs in the Fifteenth and Sixteenth Centuries
(Előadás angol nyelven.)
Időpont: 2016. november 22. 17:00-18:00
Helyszín: 1088 Múzeum krt. 4/C épület 328.